Αλεξία Σταθάκη: Παιδί & Διατροφή: Όταν το παιδί δεν τρώει - Έρχεται αποκλειστικά!

Αλεξία Σταθάκη: Παιδί & Διατροφή: Όταν το παιδί δεν τρώει - Έρχεται αποκλειστικά!

bookcorner.gr on 16th Nov 2019

"Είμαστε ό,τι τρώμε.Για αυτό ας μην είμαστε γρήγοροι, εύκολοι, φθηνοί και ψεύτικοι"


Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την επικείμενη έκδοση του βιβλίου - πρακτικό οδηγό για γονείς,  Παιδί και Διατροφή: Όταν το παιδί δεν τρώει, της ψυχολόγου & συγγραφέως Αλεξίας Σταθάκη!

Με το βιβλίο της, η κ. Σταθάκη μας προσκαλεί να δούμε το θέμα του φαγητού από την πλευρά του παιδιού και να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους η διατροφή αποτελούσε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής και οικογενειακής μας ζωής.

Όπως λέει η ίδια: " Αφορμή αυτού του βιβλίου είναι η έντονη αντίδραση των γονέων απέναντι στο φαγητό των παιδιών. Πολύ συχνά ακούω γονείς να παραπονιούνται και να ανησυχούν ότι το παιδί τους δεν τρώει. Το παιδί σας τρώει! Το πρόβλημα είναι ότι δεν τρώει αυτό που θέλετε, όταν το θέλετε και στην ποσότητα που το θέλετε. Τα αίτια μπορεί να ποικίλουν, η λύση, ωστόσο, είναι πάντοτε η ίδια. Αυτήν τη λύση καλείται να δώσει το παρόν βιβλίο, βασισμένο σε ένα θεωρητικό πλαίσιο που εκτυλίσσεται γύρω από τη συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση του παιδιού."

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Αλεξία Σταθάκη γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας και είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Η μέχρι τώρα θεωρητική της κατάρτιση, αλλά και η επαγγελματικής της πορεία, της επέτρεψαν να ασχοληθεί και να αποκτήσει εξειδίκευση σε διάφορους εφαρμοσμένους κλάδους της ψυχολογίας που αφορούν παιδιά, ενήλικες αλλά και οργανισμούς.

Σήμερα, ως ιδρυτικό μέλος του πολυχώρου ψυχικής υγείας Ψυχολο-Υγεiα συνεχίζει τη δράση της σε Ελλάδα και εξωτερικό.