null
Προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε βιβλιοφάγος

Προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε βιβλιοφάγος

bookcorner.gr on 25th May 2021

Το να διαβάζεις πολλά βιβλία είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί! Με τόσα είδη λογοτεχνίας και τόσους κόσμους να ανακαλύψεις, πάντα θα υπάρχει κάτι να σε διασκεδάσει, να σε συγκινήσει αλλά και να σε διδάξει. Όμως, όλα έχουν το τίμημά τους σε αυτή τη ζωή. Ιδού τα προβλήματα λοιπόν, που έχετε ήδη ή θα αντιμετωπίσετε κάποια στιγμή όντας βιβλιοφάγος!


1. Η αγορά πολλών [ΠΟΛΛΩΝ ΟΜΩΣ] βιβλίων

Ξεκίνησες με ένα ράφι, αγόρασες δεύτερο, τρίτο, προχώρησες σε βιβλιοθήκη και τώρα που τα γέμισες όλα αυτά, ξεκίνησαν οι στοίβες με βιβλία στο πάτωμα. Δεν ξέρεις καν αν έχεις τόσο ελεύθερο χρόνο για να τα διαβάσεις όλα, αλλά, τα μάτια δεν θα χορτάσουν ποτέ, σωστά; Καταλαβαίνουμε.. ;)


2. Ο διαθέσιμος χρόνος για ανάγνωση

Άρρηκτα συνδεδεμένο με το No1, δεν ξέρεις πότε και πως θα βρεις τον χρόνο να τελειώσεις το τελευταίο μυθιστόρημα που πήρες. Πράγμα που μας οδηγεί στο πρόβλημα No3 ➡


3. Ξενύχτι για ένα βιβλίο που απλά δεν μπορείς να κλείσεις

"Μια σελίδα ακόμα.. έχει μικρά κεφάλαια, να δω τι γίνεται με αυτή την πλοκή και το κλείνω." Οι δικαιολογίες, όμως, όπως και οι μαύροι κύκλοι την επόμενη μέρα, δεν θα πείσουν αυτούς που ξέρουν την αλήθεια σου. #bookworm_and_proud_of_it


4. H αναμονή του επόμενου τίτλου μιας σειράς

Ξεκινάς μια νέα σειρά, διαβάζεις το πρώτο βιβλίο, ενθουσιάζεσαι, το τελειώνεις και συμβαίνει το αναπάντεχο: δεν έχει ανακοινωθεί καν η κυκλοφορία του επόμενου. Γράφεσαι σε newsletter, λίστες αναμονής, φτάνεις τόσο κοντά στο να στείλεις mail στον συγγραφέα (ενίοτε το κάνεις κιόλας) με την ελπίδα να μάθεις από τους πρώτους το οποιοδήποτε νέο σχετικά. Κουράγιο.


5. Ταινίες που δεν ακολουθούν πιστά τα βιβλία

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν βιβλιοφάγο από μια ταινία η οποία θα παραλείψει (σε έναν βαθμό κατανοητό) ή θα αλλοιώσει την ιστορία ενός βιβλίου. Πως αλλιώς να το πούμε αγαπημένε σκηνοθέτη; ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ, ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ!


6. Όταν πεθαίνει ο αγαπημένος σου ήρωας

Όχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι :,(


7. Η αγορά ενός βιβλίου και η ανάγνωση του σε λίγες ώρες

Σε όλους έχουν πέσει βιβλία στα χέρια μας που τα διαβάσαμε σε μια ανάγνωση. Όλα καλά και όλα ωραία μέχρι την στιγμή που τελειώνουν, αφήνοντάς μας με ένα κενό στο στομάχι.


8. Να μην θυμάσαι τον τίτλο ενός βιβλίου που είχες απολαύσει πριν από πολύ καιρό

Συνέβη το παράδοξο και δεν βρίσκεις στην βιβλιοθήκη σου κάτι να ξεκινήσεις. Αμυδρά σου έρχεται μια ανάμνηση από ένα βιβλίο που είχες διαβάσει παλιά και θες να το ξαναδιαβάσεις. Δεν θυμάσαι όμως ούτε τίτλο, ούτε συγγραφέα και η πλοκή που σκέφτεσαι μπορεί να ανήκει αλλού. Ανάσες, Google και ψυχραιμία. Θα το βρεις.


9. Η επιλογή τσάντας (ναι, τσάντας)

Πηγαίνεις με τα ΜΜΜ στην δουλειά; Μια εκδρομή; Οπουδήποτε βασικά, δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι η τσάντα που θα επιλέξεις και πόσα βιβλία αυτή χωράει.


10. Twists και σημεία της πλοκής

Ας είμαστε δίκαιοι. Ένας τόσο προχωρημένος αναγνώστης σαν και εσένα μπορεί να δει πίσω από τα σημεία και να προβλέψει ένα twist ή μια σημαντική στιγμή στην πλοκή εύκολα, γιατί πολύ απλά έχεις ξαναδεί αυτή την φόρμουλα και αλλού. Παρόλα αυτά, όμως, δεν σημαίνει ότι ο συγγραφέας δεν θα βρει έναν τρόπο να σε εκπλήξει.


11. Όταν σε ρωτάνε πoιο είναι το αγαπημένο σου βιβλίο

Δεν γίνεται να διαλέξεις μόνο ένα βιβλίο για αγαπημένο. Όλοι θα έπρεπε να το ξέρουν αυτό. Γι'αυτό, καλό είναι να μην γίνονται τέτοιες ερωτήσεις #awkward


12. Φυσικός πόνος

Αν και συμβαίνει σε λίγους (υποθέτουμε), υπάρχουν κάποιοι βιβλιοφάγοι εκεί έξω που ξέρουν από πρώτο χέρι τι θα πει βαρύτητα όταν διαβάζουν ανάσκελα. Ή ακόμα χειρότερα, τον τρόμο που κρύβει η λέξη papercut. ouch..

Ξεχάσαμε κάτι; Πείτε μας στα σχόλια ποιο είναι το δικό σας πρόβλημα ως βιβλιοφάγος!